alimente si medicamente alunite anemie articulatii buze cancer circulatie ciuperca piciorului cosmetica dermatologie diabet digestie diverse dureri dverse exostoza febra ficat fiere friguri ginecologie greata hepatita hidroterapia infectie sub unghie, cu puroi inima intepaturi interne leac leacuri legume litiaza renala mahmureala mar medicamente hormonale naturale memorie metabolism miere mierea migrene noduli oase oboseala ochi oftalmologie orl ortopedie piele plamini plante polip prostata psihic raceala raceli si reumatism rana reteta de curatare a limfei retete energizante reumatism ricin rinichi sex sistem imunitar stomac stomatologie sughit tei ten transpiratie tuse ulcer urologie vicii
|
1.Cu lamaie si glicerina. Va propun o reteta foarte eficienta si foarte simpla, cu care se vindeca tusea cea mai rebela. Se fierbe o lamaie mare la foc mic, timp de 10 minute, cu putina apa. Cand se inmoaie, se taie in doua si se stoarce bine. In sucul rezultat se adauga 2 linguri de glicerina (se gaseste la farmacie), in total 30 de grame. Amestecul se agita bine, apoi in paharul in care se afla sucul + glicerina se toarna miere pana se umple. Doza de amestec se fixeaza dupa necesitati. Daca avem accesul de tuse in timpul zilei, se ia o lingurita de sirop dupa ce se amesteca bine. Daca tusea ne chinuie pe timpul noptii, luam o lingurita de sirop la culcare si alta noaptea, cand ne trezim. In cazurile de tuse rebela, luam 6 lingurite de sirop pe zi: dimineata dupa trezire, inainte si dupa masa de pranz, la cateva ore dupa masa de pranz, la cina si la culcare. Pe masura ce tusea cedeaza, micsoram doza. Siropul acesta nu deranjeaza stomacul, asa cum se intampla cu multe produse farmaceutice pentru tuse. Se pun la fiert 300 ml apa cu o lingura de chimen, o lingura de flori de tei, 2 cepe mici, 6 nuci (din care patru zdrobite) si doua linguri de zahar. Se fierb toate, pana ce apa scade la jumatate, apoi se strecoara. Se iau seara cate 5 linguri, una la 10 minute de cealalta. In caz ca mai este necesar, se repeta tratamentul a doua si a treia zi. Va propun o reteta foarte eficienta si foarte simpla, cu care se vindeca tusea cea mai rebela. Se fierb trei cepe cu foi cu tot, doua nuci intregi si un bob de rasina intr-un litru de apa. Se lasa pe foc pana ce cantitatea de lichid se reduce la jumatate. Se bea de trei ori pe zi cate o cana, adaugand o jumatate de lingurita de miere. Dupa ce beti lichidul, clatiti-va bine gura cu apa, ca sa nu ramana urme de rasina pe dinti.Tusea este un reflex important de autoaparare: prin socurile puternice pe care le provoaca sunt eliminate de pe caile respiratorii flegma, praful si corpurile straine. Cauzele cele mai frecvente ale tusei sunt inflamatiile bronhiilor, produse de virusuri sau bacterii. De cele mai multe ori, acestea apar in timpul unei raceli sau gripe si sunt insotite de febra, guturai, dureri si slabiciune (oboseala). In mod normal, tusea - la inceput seaca - devine "productiva" dupa o zi sau doua, continuand cu eliminarea unei secretii vascoase, iar apoi se calmeaza destul de repede. Tusea rebela, cauzata de raceli, se vindeca sigur in doua-trei zile daca se bea, in loc de apa, ceai din stiuleti de porumb. Se spala un stiulete cu boabe cu tot (de preferinta cu cocean rosu), indiferent de soi, indiferent de anotimp. Se pune la fiert intr-un litru de apa. Cand lichidul incepe sa se coloreze, se strecoara si se bea. Cine vrea, poate sa lase o parte din lichid in oala si sa fiarba porumbul mai departe, pana se inmoaie boabele, care se pot consuma ca atare, cu sare sau zahar. Ceaiul se bea caldut. Reteta: se fierb laolalta, timp de trei ore, pe foc mic (cu capac), 1 l apa, 500 g ceapa rasa, 400 g zahar si 50 g miere. Se strecoara si se consuma cate o lingurita de sirop de 4-6 ori pe zi."O ceapa curatata si taiata foarte fin se pune in trei lingurite de miere si se lasa la macerat 24 ore. Din siropul astfel rezultat se ia la fiecare ora cite o lingurita si il lasati sa se topeasca in gura.Mod de preparare: Intr-un vas emailat se pune la fiert 1/2 l apa in care se adauga 2-3 frunze de dafin. Fierberea va dura 2-3 minute, dupa care se acopera vasul cu un capac. Se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara (se poate consuma rece sau cald, dar nu de la frigider). Din acest ceai se beau 2-3 cani pe zi, dar neaparat, una, cu 1/2 - 1 ora inainte de culcare.
|