alimente si medicamente alunite anemie articulatii buze cancer circulatie ciuperca piciorului cosmetica dermatologie diabet digestie diverse dureri dverse exostoza febra ficat fiere friguri ginecologie greata hepatita hidroterapia infectie sub unghie, cu puroi inima intepaturi interne leac leacuri legume litiaza renala mahmureala mar medicamente hormonale naturale memorie metabolism miere mierea migrene noduli oase oboseala ochi oftalmologie orl ortopedie piele plamini plante polip prostata psihic raceala raceli si reumatism rana reteta de curatare a limfei retete energizante reumatism ricin rinichi sex sistem imunitar stomac stomatologie sughit tei ten transpiratie tuse ulcer urologie vicii
|
Tinctura de radacina de tataneasa (care trebuie recoltata in luna martie).Pentru arterita se poate face tratament naturist cu tinctura de spanz. Se introduce intr-o sticla de culoare inchisa radacina de spanz (pulbere), peste care se toarna alcool de 60°. Se pune la macerat timp de 30 de zile. La o parte de spanz se adauga 6 parti de alcool. Se pun comprese si se fac masaje usoare. Dupa folosire, se spala bine mainile, iar sticla cu tinctura tineti-o inchisa bine in dulap. Este toxica! 1.Trebuie sa faceti macar o ora de mers pe jos, zilnic, sa consumati multe produse lactate (fara grasimi animale), multa ceapa (care fluidizeaza sangele). Se iau urmatoarele plante in parti egale: vasc, traista-ciobanului, coada-calului, frunze de urzica (Ortica dioica) si se indeasa intr-un borcan de sticla pana la gura. Deasupra se toarna palinca sau tuica de tara (cu tarie de peste 50 grade ). Pentru dizolvarea placilor de ateron depuse pe artere, v-as sugera sa folositi urmatoarele plante medicinale: anghinare, arnica, frunze de capsun, catina alba, coada-calului, coada-soricelului, fructe de ienupar, leurda, musetel, frunze de nuc, paducel, papadie, saschiu, traista-ciobanului, valeriana, vasc, usturoi (sub forma de tinctura sau consumat ca atare). Faceti un amestec de plante in parti egale (chiar daca nu le aveti pe toate), din care preparati ceaiul astfel: seara, puneti intr-un vas 1 l de apa rece si 2 lingurite de plante. Dimineata strecurati maceratul, iar peste plantele umezite puneti 1 l de apa clocotita. Acoperiti vasul cu un capac si-l lasati asa 20-30 de minute. Strecurati ceaiul cald si-l amestecati cu cel rece. |