BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Acasa Retete Sfaturi utile Leacuri Glume Poezii Poze Karina Link-uri


alimente si medicamente
alunite
anemie
articulatii
buze
cancer
circulatie
ciuperca piciorului
cosmetica
dermatologie
diabet
digestie
diverse
dureri
dverse
exostoza
febra
ficat
fiere
friguri
ginecologie
greata
hepatita
hidroterapia
infectie sub unghie, cu puroi
inima
intepaturi
interne
leac
leacuri
legume
litiaza renala
mahmureala
mar
medicamente hormonale naturale
memorie
metabolism
miere
mierea
migrene
noduli
oase
oboseala
ochi
oftalmologie
orl
ortopedie
piele
plamini
plante
polip
prostata
psihic
raceala
raceli si reumatism
rana
reteta de curatare a limfei
retete energizante
reumatism
ricin
rinichi
sex
sistem imunitar
stomac
stomatologie
sughit
tei
ten
transpiratie
tuse
ulcer
urologie
vicii

  • Pentru hipertensiune arteriala si nervozitate:
  • Intr-un vas de pamant sau de sticla, se pun 7 linguri de macese zdrobite, peste care se toarna 7 pahare de apa clocotita. Se acopera vasul cu un capac si se inveleste intr-un material care retine caldura, lasand fructele sa se infuzeze 24 de ore. Apoi se strecoara lichidul, storcand bine macesele, se pune la frigider.
  • Efecte foarte bune in ameliorarea circulatiei arteriale si venoase, reducerea edemelor (inflamatiilor membrelor) precum si tratarea cu succes a unor afectiuni reumatismale se pot obtine prin aplicatii locale, exclusiv externe, cu tinctura de spanz.
  • Regimul pentru hipertensiune arteriala
  • Pentru reglarea tensiunii e recomandat ceaiul de vasc obtinut prin extract la rece.
  • Suc de ceapa - Se curata zilnic o ceapa, se rade marunt si se stoarce printr-un tifon. Sucul obtinut se bea cu apa, cate 30 de picaturi zilnic, inainte sau dupa masa. Cura dureaza o luna. Ceapa fluidizeaza sangele, micsorand riscul instalarii trombozei, a aterosclerozei si a infarctului de miocard.
  • O batranica din satul nostru m-a invatat urmatoarea reteta contra aritmiilor si intepaturilor de la inima: 10 fire de patrunjel (cu radacina si tulpina) se spala bine si se pun la fiert intr-un litru de vin alb sau rosu natural (de la tara). Se fierb 3 minute, luandu-se spuma. Se adauga 100 g miere de albine si se mai fierbe 4 minute. Se strecoara si se pune in sticle care au fost clatite inainte cu alcool. Cand apar durerile de inima, se iau 3-4 lingurite pe zi.
  • Cu 12 ani in urma, am oprit prin tratament medicamentos un inceput de angina, dar nu am mai putut lua dozele de intretinere din cauza unor alergii puternice. Am recurs, atunci, la un substitut natural. De circa 8 ani, nu mi-a mai revenit nici unul din simptomele afectiunii. Este vorba despre un adaos alimentar simplu, dar extrem de eficient, care tine locul de mic dejun sau se consuma intre mese. Cumparati cate o punga din urmatorii fulgi de cereale: grau germinat, secara sau orz, ovaz, orez. Se toarna din fiecare cate o masura intr-un castron. Pentru echilibrarea principiilor nutritive se mai adauga, in cantitati echivalente, urmatorii constituenti: soia granulata, seminte de floarea soarelui decorticate, neprajite (in lipsa, miez de nuca) - necesare asimilarii vitaminelor liposolubile A, D, E - apoi 1/2 masura de seminte de susan (foarte bogate in calciu). Mixtura acestora se pastreaza intr-un borcan inchis. - Zilnic se toarna intr-o cana 2-3 linguri de fulgi care se acopera cu ceai, lapte, compot, cafea (sau cu iaurt, chefir, sana, dupa caz). Se consuma dupa inmuiere. Persoanele care nu au probleme ponderale sau cu glicemia pot face alimentul mult mai gustos daca adauga fructe uscate. Problema se rezolva, mai usor, cumparand o cutie din produsul german "Vitalis" (sau un echivalent Musli), dupa ce se verifica pe carton continutul a cel putin 3 din fulgii mentionati, plus 6-7 feluri de fructe uscate. Evident, in aceasta situatie, cumparati fulgii care lipsesc, adaugandu-i in cantitati corespunzatoare. Eficienta regimului se resimte in doua-trei luni si poate fi demonstrata prin analize medicale. In circa un an, de la caz la caz, se poate renunta la medicamentele de intretinere, cu consimtamantul medicului. Un argument de autoritate pentru eficienta: in urma cu trei ani, s-a dat publicitatii rezultatul alcatuirii hartii caracterelor ereditare ale omului. Pe langa alte noutati socante, intalnim: "corpul uman este <> sa se adapteze conditiilor exterioare prin scindarea si recombinarea secventelor proteice, pentru a obtine proteina potrivita circumstantelor". Noi trebuie deci sa acoperim necesitatile unei alimentatii omnivore echilibrate, restul va rezolva organismul insusi, prin metabolism. Astfel, se va fabrica proteina cea mai potrivita afectiunii fiecaruia.
  • Se prepara un sirop din 500 g de coacaze negre uscate la 1 l de apa. Se fierbe 15 minute, se stoarce prin tifon. Se adauga 250 g zahar si se fierbe pana ajunge la consistenta unui sirop. Se ia cate o lingurita la doua ore. Insanatosire grabnica!
  • 1. Se va lua cite o lingurita de miere, amestecata cu lapte sau brinza de vaci, de doua-trei ori pe zi. 2. Se vor consuma cite 100 g de brinza de vaci pe zi. 3. Se va mesteca coaja de lamiie, care este bogata in uleiuri eterice. 4. Se va inghiti cite un catel mare de usturoi pe zi (se poate si taia marunt si minca cu o bucatica de piine neagra). 5. Se toarna apa peste boabe de ovaz (proportia de 1:10) si se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/4 pahar de doua-trei ori pe zi. 6. Peste 100 g de fulgi de ovaz se toarna un litru de apa rece. Se lasa 4 ore, iar apoi se fierbe pina ce amestecul se ingroasa. 7. Peste o lingurita de flori de lacramioare se toarna un pahar de apa clocotita. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se va lua cite o lingura, de trei ori pe zi. 8. Peste o lingura de radacina maruntita de valeriana se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 8-12 ore, dupa care se strecoara. Se ia cite o lingura, de trei-patru ori pe zi. 9. Peste patru linguri de talpa gistei (Leonorus cardiaca) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe la baie de abur timp de 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se mai fierbe pina se ajunge la jumatate din cantitatea initiala. Se ia cite 1/3 pahar, de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa. 10. Se prepara o tinctura de talpa gistei (proportie 1:5). Se iau cite 30-50 de picaturi, de trei-patru ori pe zi. 11. Peste o lingurita de frunze de menta se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, dupa care se strecoara. Se bea pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de masa. 12. Peste una-doua lingurite de cicoare (planta maruntita) se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar de doua-trei ori pe zi, inainte de masa. 13. Peste doua-trei linguri de sunatoare se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze. Se bea cite 1/2 pahar, de trei-patru ori pe zi, inainte de masa. 14. Peste o lingura de fructe de paducel se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa doua ore in termos. Se iau cite una-doua linguri de trei-patru ori pe zi, inainte de masa. 15. Peste 10 g fructe de paducel se toarna 100 ml votca si se lasa zece zile. Se iau cite zece picaturi in 1/2 pahar de apa, de trei ori pe zi, inainte de masa. 16. Se amesteca 15 g talpa gistei (Leonorus cardiaca), 15 g siminoc (Helichrysum arenarium), 15 g de flori de paducel (Crataeus monogyva) si 5 g flori de musetel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 8 ore. Se bea cite 1/2 pahar, de trei ori pe zi, la 1 ora dupa masa. 17. Se amesteca o lingura radacina de valeriana, doua linguri fructe de anason, o lingura coada soricelului si o lingura frunze de roinita (Melissa officinalis). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea pe tot parcursul zilei. 18. Se amesteca cinci linguri coada soricelului, patru linguri sunatoare si o lingura flori de arnica (Arnica montana). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 3 ore, dupa care se fierbe 5 minute. Se bea pe parcursul unei zile.
  • 1. Suc de ridiche neagra: cite o lingura, simplu sau amestecat cu miere in proportii egale, de doua-trei ori pe zi. 2. Peste doua lingurite flori de galbenele se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de patru ori pe zi. 3. Peste o lingura de coada-calului (Equisetum arvense) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa 2-3 ore. Se ia cite o lingura, de cinci-sase ori pe zi. 4. Se vor face bai cu radacina de valeriana (200-300 ml de decoct de radacina de valeriana).
  • 1. peste una-doua lingurite de flori de albastrele se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de doua ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. 2. Peste 15 g de roinita se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute. Se iau cite una-doua linguri, de cinci-sase ori pe zi. 3. Peste o lingurita de radacina de iarba mare (Inula helenium) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe 15 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se iau cite doua linguri la un interval de o ora. 4. Se amesteca cite 25 g de radacina de valeriana, talpa gistei si fructe de chimen. Peste 10 g de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se beau cite 1/3 pahar, de doua-trei ori pe zi. 5. Se amesteca doua linguri radacina de valeriana cu doua linguri de talpa gistei si cite o lingura de coada soricelului si anason. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3pahar, de doua-trei ori pe zi. 6. Se amesteca doua linguri de coada calului cu trei linguri troscot (Polygonum aviculare) si cinci linguri de flori de paducel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa peste noapte in termos. Se bea cite 1/3 - 1/4 pahar, de trei-patru ori pe zi.
  • 1. Se piseaza patru linguri de seminte de patrunjel. Se toarna un pahar de apa clocotita si se fierbe 5 minute, dupa care se raceste si se strecoara. Se ia cite o lingura, de patru-sase ori pe zi. 2. Peste doua linguri de coada calului se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar, de patru ori pe zi.