alimente si medicamente alunite anemie articulatii buze cancer circulatie ciuperca piciorului cosmetica dermatologie diabet digestie diverse dureri dverse exostoza febra ficat fiere friguri ginecologie greata hepatita hidroterapia infectie sub unghie, cu puroi inima intepaturi interne leac leacuri legume litiaza renala mahmureala mar medicamente hormonale naturale memorie metabolism miere mierea migrene noduli oase oboseala ochi oftalmologie orl ortopedie piele plamini plante polip prostata psihic raceala raceli si reumatism rana reteta de curatare a limfei retete energizante reumatism ricin rinichi sex sistem imunitar stomac stomatologie sughit tei ten transpiratie tuse ulcer urologie vicii
|
Un foarte bun prieten a suferit mult timp de aceasta boala, pana intr-o zi cand, fiind la piata, l-a vazut o femeie mai in varsta ca schiopateaza si l-a intrebat ce are la picior. I-a spus ca are pinten in calcai. Atunci femeia i-a spus cum sa se trateze si el a ascultat-o, s-a tratat si dupa ani de suferinta era foarte fericit ca poate sa mearga fara sa-l doara piciorul. Tratamentul: se iau doua ligheane, intr-unul se pune praf de sulf (piatra pucioasa, cum i se mai spune in popor) si in celalalt apa calda. Se baga picioarele in apa calda si dupa 20 de minute se scot si fara sa se stearga se baga in ligheanul cu sulf, in asa fel incat pe suprafata uda a talpii sa se lipeasca praful de sulf cat se poate. Se trage apoi o pereche de ciorapi si se sta asa pana a doua zi seara, cand se scot ciorapii, se baga din nou picioarele in apa calda si apoi in praful de sulf. Se pun iar ciorapii si asa se procedeaza timp de o luna (30 de zile). Ingrediente: 1 kg oua proaspete, 1 kg lamai, 1 kg zahar, 1 l coniac. Mod de preparare: Ouale se spala bine si se aseaza intr-un borcan. Se toarna zeama obtinuta de la 1 kg de lamai. Daca zeama nu acopera ouale, se mai adauga zeama de la alte lamai. Se lasa borcanul acoperit 8 zile. In fiecare zi se amesteca ouale cu o lingura de lemn. In ziua a 9-a, se ia 1 kg zahar si 1 l coniac, se pune peste oua, se amesteca bine si se lasa inca 24 de ore la macerat. In acest timp, se amesteca de mai multe ori. Dupa ce zaharul se topeste, se trage lichidul in sticla si se astupa. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se bea cate un paharel de rachiu din acest amestec. Nu este voie sa se bea decat un singur paharel. Intr-o sticla de material plastic de 5 l se pune un strat de zahar de 1 cm, un strat de 1 cm de frunze de podbal, apoi un strat de 1 cm de frunze de patlagina. Se continua cu un strat de zahar, frunze de podbal, zahar, frunze de patlagina si tot asa, pana se ajunge la gatul sticlei. Se toarna vin rosu pana se umple sticla. Daca vinul scade pe parcursul celor 20 de zile, cat trebuie sa stea la macerat, la temperatura de 18¡C, se mai completeaza. Dupa perioada de macerare se strecoara si se pune in sticle inchise la culoare, la loc intunecos si rece. Intrebuintare: se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, inainte de mese. Daca tusea este rebela, se ia cate o lingurita de lichid din ora in ora, pana tusea dispare de tot. Durata de vindecare este de maximum 3-5 zile. - Primul ajutor impotriva multor boli si dureri se afla chiar in bucataria dvs. Fructele, legumele, verdeturile de primavara, contin substante active care va pot reda sanatatea. Nu va repeziti la medicamente, inainte de a incerca sa va vindecati ""natural"" - Aveti migrene, dureri articulare sau crampe intestinale? Nu va repeziti la sertarele cu medicamente! Hrana vie, pe care ne-o ofera natura, n-are numai savoare, ci si putere de-a vindeca. Asta nu inseamna ca medicul trebuie sa fie exclus din program. In principiu, daca dupa doua zile de tratament cu alimente, sanatatea intarzie sa apara, apelati la un medic. Aceeasi recomandare este valabila pentru copii, femeile insarcinate si bolnavii cronic, care au nevoie de supravegherea unui specialist. |