alimente si medicamente alunite anemie articulatii buze cancer circulatie ciuperca piciorului cosmetica dermatologie diabet digestie diverse dureri dverse exostoza febra ficat fiere friguri ginecologie greata hepatita hidroterapia infectie sub unghie, cu puroi inima intepaturi interne leac leacuri legume litiaza renala mahmureala mar medicamente hormonale naturale memorie metabolism miere mierea migrene noduli oase oboseala ochi oftalmologie orl ortopedie piele plamini plante polip prostata psihic raceala raceli si reumatism rana reteta de curatare a limfei retete energizante reumatism ricin rinichi sex sistem imunitar stomac stomatologie sughit tei ten transpiratie tuse ulcer urologie vicii
|
- Maslinele contra ulcerului stomacal :Cura dureaza 22 de zile si se desfasoara in modul urmator: in prima zi, dimineata, se desface 1 maslina careia i se mananca mai intai carnea, apoi se inghite samburele. In a doua zi se mananca 2 masline, se inghit 2 samburi, in a treia zi - 3 masline si tot asa, pana in ziua a unsprezecea, cand se mananca 11 masline si se inghit 11 samburi. Stomacul se intareste mancand flori sau frunze de mar, ori band zeama de flori si frunze de gutui. Se poate purifica sangele omului? Da, se poate! Iata un tratament care merita sa fie incercat de cine doreste. Reteta cu rostopasca pentru vindecarea hepatitei 1. Un tratament naturist deosebit de eficient pentru reducerea colesterolului este uleiul de germeni de porumb, cu conditia ca acesta sa fie utilizat in stare naturala, deoarece prin prajire sau fierbere isi pierde proprietatile curative. In consecinta, il puteti folosi cu succes atat la salate, precum si la mancaruri gatite, dar in acest caz uleiul se va adauga la sfarsit, dupa prepararea lor prin fierbere. Clinici de specialitate instituie pacientilor diete pe baza de ulei de germeni de porumb. Evitati consumul alimentelor bogate in colesterol. Se mananca timp de un an de zile cate un cartof crud in fiecare dimineata, pe stomacul gol. 1. - Colesterolul scade cu 12% daca zilnic se consuma nuci. - Produsul dietetic UNOFIBRA, existent in magazinele Plafar si in farmacii, reduce colesterolul si este ieftin.- Colesterolul si infarctul de miocard pot fi cu succes combatute daca beti zilnic zeama de varza acra sau mancati varza acra tocata marunt. Cele mai indicate ceaiuri care vor restabili echilibrul gastric sunt cele de: coada-calului, coada-soricelului, galbenele, lemn dulce, flori de salcam, tataneasa. Se face un decoct din 1-2 lingurite de amestec la o cana de apa. Se consuma 2-3 cani zilnic, inghititura cu inghititura. Foarte eficient este si sucul de morcovi, care se poate consuma pana la un litru zilnic. Cel putin de doua ori pe zi inghititi cate o lingurita de seminte de mustar, din cele care se pun toamna la gogosarii in otet. Dupa 3 saptamani, colesterolul ajunge in limita normala, iar dupa 3-4 luni, se normalizeaza si nivelul lipidelor. Daca dupa 1-2 luni colesterolul nu revine la normal, semintele de mustar se vor inlocui cu tarate de grau. Ambele remedii combat si constipatia. Semintele de mustar luate cu circa 30 de minute inainte de masa sunt un tratament foarte bun si in ulcerul gastric. Se foloseste un kilogram de miere de albine in care se adauga o jumatate de kilogram razatura de hrean, care mai intai a fost copt bine in cuptor. Se ia cate o lingurita inainte de masa. Deci trei lingurite pe ziReteta este urmatoarea: 1.- Reteta valabila si pentru ulcer cu nisa (in faza critica) si arsuri stomacale nespecifice - tratamentul trebuie facut pe o perioada mai indelungata, ca de altfel toate tratamentele naturiste.Bors de sfecla, preparat din 1 kg sfecla rosie taiata marunt, plus cate o legatura de marar, de patrunjel si de leustean, cat si o capatana medie de usturoi (curatata si taiata). La acestea se adauga o mana de malai sau drojdie. Se pune totul intr-un borcan de 5 l, se completeaza cu apa si se lasa la fermentat 5-7 zile. Cand se simte ca inteapa usor, se strecoara borsul si se tine la frigider. Intre timp, se va pregati sarja urmatoare. E bine sa se bea pe stomacul gol. Se vor face 6-7 portii, deci in total 6-7 saptamani de cura. 1. Va trimit o reteta care are eficienta maxima: se cumpara o punga de patlagina de la Plafar, se fierbe in 2 l de apa, pana mai ramane un litru. Acest lichid se amesteca cu 400 g de miere si 400 g de suc de morcov. Se amesteca totul si se consuma cate 3 cesti pe zi, timp de o luna. Rezultatele sunt miraculoase.ulcer:Aparitia gutei se datoreaza dereglarii metabolismului proteinelor, cu depunere de acid uric in articulatii. Trebuie tinut un regim alimentar sarac in proteine animale si sa urmeze un tratament naturist. In aceste afectiuni, se recomanda consumul urmatoarelor legume: varza, dovleac, morcov, praz, patrunjel, naut; fructe: rodie mica, revent. Se scot din pamant 150 de radacini de patlagina cu frunza lata sau 75 de radacini de patlagina cu frunza ingusta + 75 de radacini de patlagina cu frunza lata. Se taie partea de sus a radacinii, cam 2 cm, si putin din tulpina, tot 2 cm. Se spala in mai multe ape ca sa se curete bine de pamant, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun la fiert intr-un vas emailat, cu 5 l de apa. Se lasa la fiert pana ramane circa 1 l de lichid, apoi se strecoara prin tifon dublu. Lichidul curat se amesteca cu 1 l de miere poliflora si se pune din nou la fiert, pana ramane iarasi 1 l, adica doar mierea, care capata dupa fierbere o culoare neagra. In terapia gastritei va recomand sa folositi ca adjuvante plantele medicinale ce contribuie la neutralizarea aciditatii stomacale: ceaiul de tataneasa (Symphytum Officinale) si ceaiul de galbenele (Ranunculus Pedatus). Sunt foarte eficiente, cicatrizante si calmante. Se beau 2-3 cani pe zi, pe stomacul gol. Folositor in tratarea gastritelor este si sucul de cartof (Solanum tuberosum). Se bea cate 1/2 - 1/3 de pahar inainte de masa de dimineata si cea de pranz, in cure de doua-trei saptamani. 250 ml ulei de masline (daca gasesti extras la rece, cu atat mai bine), 250 ml alcool rafinat, 250 g miere (de preferat poliflora), 250 ml ceai de sunatoare (se fierb 2-3 plicuri de sunatoare in 500 ml apa pana raman 250 ml). Se amesteca toate intr-o sticla (nu din plastic) cu gatul larg. Se iau doua linguri dimineata, pe stomacul gol. Nu se va bea si nu se va manca nimic timp de 30 de minute. Dupa ce vei termina sticla, faci pauza 4-5 zile si reiei tratamentul."1.Guta se manifesta la maini si la genunchi.Cel mai eficient ceai a fost decoctul din teci uscate de fasole, preparat astfel: 4 linguri de teci de fasole uscate (taiate marunt) se lasa peste noapte la macerat intr-un litru de apa si dimineata se fierbe pana scade la jumatate, cantitate care se bea in decursul zilei. Puteti mari concentratia. Reteta contra hepatitei cronice si altor boli de ficat: 2 g laptisor de matca, 1/2 kg lamai (taiate felii), 1/2 kg miere de albine, 1/2 l ulei de masline, 1/2 l esenta de ceai de tei si sunatoare (pojarnita) - esenta se obtine prin fierberea plantelor intr-un litru de apa, pana ramane 1/2 l. Â In numerele trecute ale revistei s-au dat cateva indicatii despre guta. Sufar si eu de aceasta boala si consider ca nu s-a spus totul despre tratarea ei. Nu am sa mai vorbesc despre regim si ceaiuri, despre ce este interzis si ce este permis, pentru ca s-a scris destul. Vreau sa atrag atentia ca formarea acidului uric (care da dureri cumplite) este strans legata de hiperaciditatea gastrica. Pe langa tratamentul prescris de medic, se beau zilnic 250 ml bors proaspat, in care s-a diluat o lingura de miere (menta sau poliflora). In 1/2 kg miere se pun 100 g hrean ras fin. Se amesteca bine si se lasa la macerat 7-8 zile. Se ia o lingura pe zi din acest macerat, cu doua ore inaintea mesei principale, pana se termina.Se consuma zilnic o lingura de miere de tei, diluata in ceai de sovarv. Se face o alifie din urmatorul amestec: 100 g untura de porc, ceara curata de albine cat o nuca, rasina de brad cat o nuca. Se topesc toate pe baie de aburi, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin. Alifia se aplica calda, in strat subtire, pe piept, cat mai aproape de gat. Se incalzeste de cate ori este folosita (de doua ori pe saptamana). In caz de criza, se amesteca o lingurita de miere cu un galbenus de ou crud si cu 2-3 catei de usturoi pisati. Se inghite cu inghitituri mici, mestecand mult.Nu mai este un dusman de temut daca, dupa varsta de 40 de ani, reusim sa o prevenim, consumand zilnic miere si polen, care contin elementele necesare sustinerii structurii sistemului osos. Va recomand sa faceti, in fiecare seara, bai de sezut cu marul-lupului, coada-soricelului si galbenele. Durata baii: 20 de minute, apoi va stergeti cu un prosop si ungeti locul dureros cu alifie de galbenele sau de marul-lupului. La menopauza au loc numeroase modificari hormonale, printre care si modificari ale metabolismului calciului, care se manifesta prin pierderea acestuia, ducand la cresterea riscului de fracturi. Pentru anemie se prepara urmatorul sirop: se curata radacinile plantei prin stergere cu o carpa curata, cu dosul netaios al cutitului sau cu o perie fina, fara a rupe coaja. Se taie apoi rondele si se usuca la soare (numai la soare, nu langa aragaz). Se pune 1/2 l de apa la fiert si se iau cu trei degete de trei ori rondele de iarba-mare. Se fierb cu capac, pana cand lichidul scade la jumatate. Dupa 10-20 de minute, se strecoara prin tifon si se adauga o lingura de miere, amestecand bine. Pentru anemie: grau incoltit. Se spala bine 250 g grau din ultima recolta, se strecoara si se pun intr-o farfurie adanca, se arunca surplusul care pluteste. Se schimba apa cel putin o data pe zi, iar graul se tine la incoltit 3 zile. Dupa ce face mustati cam de 2 mm, se da prin masina de tocat, impreuna cu morcov, telina, mar, portocala, banana si se adauga si miere. Se serveste dimineata, pe nemancate. Cura dureaza cel putin trei luni. 2 catei de usturoi zdrobiti (cu tot cu coaja) se pun la fiert in 200 ml lapte. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se tamponeaza zona bolnava, dimineata si seara. Va propun retete simple, de vindecare a oricarei boli de plamani: bronsita, pneumonie, TBC etc. Continutul lor duce la intarirea puternica a organismului si la victoria in lupta cu boala. Reteta pentru ulcer gastro-duodenal: Pentru toate problemele de ficat si fiere se recomanda o bautura care are darul de a curati si fortifica organele interne. Leacul este absolut naturist si la indemana oricui. Pseudopolipii sau polipii inflamatori anali se trateaza cu succes prin aplicari locale de foi de varza strivite in prealabil, atat cat sa iasa sucul la suprafata. Daca sunt si hemoroizi interni, se pot introduce in anus, seara la culcare, supozitoare confectionate tot din foi de varza pregatite ca mai sus. Calcifierea la degetele mici se datoreaza unui exces de acid uric, cu depuneri de urati, ceea ce a provocat boala de care suferiti: guta. Nu este o boala a batranetii, asa cum vi s-a spus, ci este o boala a celor care abuzeaza de alimente grele, in cazul nostru carne, in detrimentul legumelor verzi si al fructelor. Tinctura de propolis (procurata de la apicultori sau magazinele Apicola), dupa cum urmeaza: Suc de sfecla rosie, obtinut prin mixare. Daca nu aveti mixer, dati doua-trei sfecle rosii mari pe razatoarea mica. Lasati-o 20-30 de minute sa lase zeama, apoi stoarceti-o intr-un tifon. Peste sfecla stoarsa puteti adauga un pahar de apa. Amestecati. Dupa 10-15 minute, stoarceti-o din nou. Amestecati lichidele obtinute. Compozitie: 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine nefalsificata. Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune faina de malai si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata, pe stomacul gol. Se va face urmatoarea compozitie: 1/4 kg miere de albine, 1/4 l tuica curata de tara fara combinatii de drojdie de bere sau marmelada, 1/4 l ulei de masline, 1/4 l zeama de lamaie (obtinut dintr-un kilogram de lamai tinute 5 minute in apa clocotita ca sa-si lase zeama, apoi se storc bine si iese din ele 1/4 l zeama). Reteta cu grau fiert: 500 gr. de boabe de grau sanatoase se fierb doua ore in 4 litri de apa, pana ce lichidul scade si boabele se inmoaie. Se pune graul in cutii de plastic la frigider si se mananca 100 de grame pe zi, indiferent la ce ora. Sirop de rostopasca: Leacul pe care vi-l recomand reface celulele hepatice. El a fost incercat de multe persoane, cu rezultate bune. In cazuri extreme, tratamentul se repeta dupa sase luni. 12 oua, cu coaja cu tot, se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere), apoi se bat bine, se amesteca cu 1 kg de hrean curatat de coaja si dat pe razatoare, 1 litru de tuica naturala tare (palinca de prune), 1 kg de miere. Daca avem, adaugam si putin sirop din muguri de brad. Amestecul se tine la macerat intr-un borcan, vreme de noua zile, dupa care se ia zilnic cate un paharel, dupa mesele principale. Regim alimentar cu mese mici si repetate, cu alimente bogate in proteine, cu suficiente minerale (fier, calciu) si vitamine. Se exclud alimentele si bauturile reci, alcoolul si alimentele condimentate. Respectati cu strictete igiena locala. Dupa fiecare scaun trebuie sa va spalati cu sapun si apa calda. Trebuie sa consumati circa 2 l de lichide pe zi, pentru a preintampina constipatia. Intern, sotului meu i-a fost recomandat un tratament cu plante medicinale. Se face un amestec din 20 g flori de coada-soricelului, 10 g musetel, 10 g frunze de nuc, 10 g sunatoare, 10 g papadie, 20 g coaja de crusin si 20 g frunza de urzica. Apoi se realizeaza un decoct dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa, se beau doua cani pe zi, una dimineata pe stomacul gol, alta seara inainte de culcare. Extern: cataplasme sau bai cu flori de musetel. Consumati zilnic 200 ml suc de sfecla rosie + 200 ml suc de morcov. In caz de flebite se va consulta medicul. Plantele sunt adjuvante, folosindu-se mai ales in faza de vindecare. Ceai de galbenele, musetel, urzica, papadie, patlagina, sunatoare, coada-calului. Faceti o infuzie cu o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita. Ii veti da fetitei sa bea cate 100 ml de ceai, de trei ori pe zi, indulcit cu miere de albine. Zilnic, ii veti face baie de sezut cu coada-calului, musetel, coaja de stejar, sunatoare. Preparati un decoct din coada-soricelului - 5-6 inflorescente se fierb 5 minute intr-o cana de apa. Se inmoaie un tifon in acest decoct si se aplica comprese in zona orificiului anal. Se umplu trei pungi de nylon cu frunze de patlagina verzi, proaspete, bine indesate. Se spala, li se taie coditele, se pun la fiert cu apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic, cu capac. Cand se inmoaie si se strivesc usor, se amesteca cu 2 kg de morcov curatat, dat pe razatoare. Cand si acesta este fiert bine, se adauga 2 kg de miere de albine si se mai fierbe totul cateva minute. Cand se raceste putin, se pune in borcane de 800 g (ies cam 6-7 borcane). Se ia o lingurita pe zi, dupa citeva zile se creste la doua.Cu unguentul Variterp, produs de Fabrica de Antibiotice din Iasi.Pentru cicatrizarea ranilor intestinale, beti ceai de galbenele pe stomacul gol : 1 lingura la 300 ml apa (infuzie). Infuzia se imparte in doua si se bea dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de mese, inghititura cu inghititura, ca sa treaca treptat prin portiunile afectate si sa intareasca suprafata mucoasei. Regimul de viata si cel alimentar sunt foarte importante, insemnand 75% din tratament. Asta sa nu va sperie, este vorba despre o mica perioada de timp, pana digestia se regleaza. Mancati supe de zarzavat, carne de peste si pasare fierte si tocate marunt, fructe coapte, salata de sfecla (fiarta sau coapta). Bai de sezut (cate doua bai zilnic), timp de trei saptamani. Dupa a saptea baie nu mai sangera. Se iau 1-2 ramuri uscate (2-4 linguri) de coronita (Herba Lychnidis coronariae), se maruntesc bine si se pun in 2 l de apa clocotita. Se lasa 10 minute, dupa care se mai da in fiert de doua ori cate 5-10 secunde. Cand solutia s-a mai racit, se trece la efectuarea clismei (procedura dureaza circa o ora, timp in care decoctul trebuie mentinut la temperatura convenabila). Cu numai doua-trei bai se realizeaza o remisiune considerabila si de durata a formatiunilor hemoroidale, recrudescenta acestora fiind doar rareori semnalata. Daca, totusi, aceasta se va intampla, va trebui sa analizati cu seriozitate si posibilele cauze care declanseaza si intretin boala: poate va plac prea mult condimentele si va este greu sa renuntati la ele, poate ca nu ati micsorat numarul zilnic al cafelelor tari, insotite eventual de tigari si coniac, poate ca meseria dvs. este prea sedentara si v-ati dezobisnuit sa mai faceti eforturi, iar sportul este o amintire prea indepartata, ori poate suferiti de unele boli cronice evidente (constipatie, enterocolite) sau nedepistate (hipertensiune venoasa, diverse tumori ale organelor genitale si rectale etc.). Eliminarea cauzelor nu conduce in mod automat si la eliminarea efectelor, dar cunoasterea lor preintampina de cele mai multe ori recidivele si totdeauna complicatiile (in cazul de fata, fisurile anale si prolapsul anorectal). Ar mai fi de spus ca planta are si efecte antiinflamatoare, capilaro-protectoare, analgezice, antibacteriene, antifungice si cicatrizant-reepitelizante, motiv pentru care se poate utiliza ca adjuvant in tratamentul unor boli de piele (leziuni supurative, furuncule trenante, rani incizante, unele forme de cancer) sau al unor afectiuni ale aparatului circulator (varice, tromboflebita hemoroidala, fisuri perianale, tenesme si prurit anal acompaniind hemoroizii, anite si anorectite, infectii ale regiunilor ano-rectale) sau pentru pregatirea bolnavilor pentru investigatii in aceste zone. In toate cazurile, planta se poate asocia cu marul-lupului (Aristolochia clematitis), o specie cu efecte extraordinare semnalate in numeroase tari, desi la noi este contestata chiar si de catre unii naturopati.Anemia nu este o boala prin ea insasi, este un simptom de boala, un semnal de alarma care impune o cercetare foarte atenta a intregului organism pentru a-i gasi cauza. Cauza este cu siguranta o pierdere cronica de sange, cauzata de boli de baza (de exemplu ulcer gastro-duodenal, hemoroizi, varice esofagiene, colita ulceroasa, prezenta de cazuri de anemii in familie, posibilitatea expunerii la substante toxice etc.). Cantitatea de fier scazuta din sange este doar o expresie a epuizarii rezervelor de fier ale organismului. Pe langa tratamentul prescris de medic, exista si remedii naturale. Pentru gastrita eu am folosit cu rezultate deosebite albusul crud de oua de tara. Timp de o saptamana se bea cate un albus crud dimineata, pe stomacul gol, apoi timp de o ora nu se mananca nimic. Se face pauza timp de trei saptamani si apoi se repeta procedeul. In caz de nevoie, se mai repeta dupa o jumatate de an. Reteta este foarte simpla si consta in: 700 g Opuntia microdasys (denumirea populara a plantei fiind limba-soacrei), in varsta de cel putin trei ani, neudata o perioada de timp, stearsa bine de praf si curatata de tepi, se toaca prin masina de carne, se amesteca cu 1 kg miere de albine naturala si un litru si un sfert de vin alb natural, netratat. Ingredientele se pun intr-un borcan de trei litri si se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand, timp de 3-4 zile, dupa care se poate consuma. tratamentIntr-o canita puneti la fiert 100 ml apa si cand da in clocot adaugati o lingurita de marul-lupului. Lasati la infuzat pana ajunge la o temperatura suportabila si faceti microclisma cu ajutorul irigatorului. Ramaneti in pozitie orizontala, pentru a retine ceaiul in colon cel putin 20 minute. Dupa aceea, numai daca simtiti nevoia, puteti evacua... Eu, dupa trei-patru zile m-am obisnuit, colonul retinea lichidul, il resorbea. Acest tratament trebuie facut zilnic, timp de 21 de zile. In urma acestei terapii, polipii mei au disparut, astfel ca la colonoscopia efectuata dupa vreo trei luni, doctorul (care preconizase o eventuala interventie chirurgicala) nu-si prea putea explica "minunea". |