alimente si medicamente alunite anemie articulatii buze cancer circulatie ciuperca piciorului cosmetica dermatologie diabet digestie diverse dureri dverse exostoza febra ficat fiere friguri ginecologie greata hepatita hidroterapia infectie sub unghie, cu puroi inima intepaturi interne leac leacuri legume litiaza renala mahmureala mar medicamente hormonale naturale memorie metabolism miere mierea migrene noduli oase oboseala ochi oftalmologie orl ortopedie piele plamini plante polip prostata psihic raceala raceli si reumatism rana reteta de curatare a limfei retete energizante reumatism ricin rinichi sex sistem imunitar stomac stomatologie sughit tei ten transpiratie tuse ulcer urologie vicii
|
Mistuirea se usureaza (iuteste) si iesirea afara se ajuta mancand pe satul gutui coapte in cuptor.Sangele si stomacul se curata mancand multe cirese singure, ori cu visine padurete. In caz de constipatie la copil:- Constipatia poate fi combatuta cu un kilogram de mere crude sau fierte pe zi. - Uleiul de masline presat la rece - daca e consumat dimineata (o lingura pe stomacul gol) - vindeca viermii intestinali, iar, daca e consumat seara, vindeca constipatia. Cauza acestor probleme poate fi de natura nervoasa sau poate fi urmarea unor obiceiuri alimentare gresite, cum ar fi graba in timpul mesei, cand se inghit cantitati suplimentare de aer, mestecarea insuficienta a alimentelor, consumul de lichide in timpul mesei sau constituirea unei mese prea bogate, compuse din mai multe tipuri de alimente. Daca acesta este cazul dvs., atunci schimbarea obiceiurilor alimentare poate ameliora considerabil suferinta. Daca exista alte cauze, cum ar fi un stres de lunga durata, suprasolicitarea nervoasa, lipsa activitatii fizice sau un temperament flegmatic etc., acestea trebuie abordate in functie de situatie.Cu ajutorul fructelor de fenicul:Giardia:Un leac foarte bun pentru diaree cronica este urmatorul: se ia cuticula (pielita) de pe cateva pipote de pui, se spala bine, se usuca si se rajneste in rasnita de cafea. Din praful rezultat se administreaza cate un varf de lingurita, in ceai de menta. Va dau urmatoarele sfaturi: intr-o jumatate de litru de apa, fierbeti 10 catei de usturoi pana cand lichidul scade la jumatate. Se strecoara, iar dupa ce decoctul s-a racit, se indulceste cu o lingura de miere poliflora. In prima saptamana, se iau zilnic cate 2 linguri dimineata, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Dimineata, prima masa sa fie constituita din 4 linguri de orez crud. Orezul se spala bine si se lasa la inmuiat o ora (este mai bun orezul cu bobul rotund, se inmoaie mai bine). Se inghit boabele intregi sau se mesteca, apoi se consuma 1/2 l apa distilata sau de izvor, inghititura cu inghititura, timp de o ora. Se poate spune, pe buna dreptate, ca, prin virtutile ei, apa de tarate este un panaceu in vindecarea si prevenirea multor boli. Bazica (la fel ca si apa de zarzavat), ea poate sa inlocuiasca o parte din apa de baut necesara intr-o zi (avand in vedere ca se recomanda minimum 2 litri de apa). Reteta nr. 1 - Se face tratament, vreme de o luna, cu polen granule, care se gaseste la unitatile Apicola sau la Plafar. Desi efectul este imediat, tratamentul trebuie urmat cel putin 30 de zile. Polenul are efect foarte bun in diareea persistenta, care nu cedeaza la antibiotice sau la alte medicamente. 1. 8-10 frunze de salcam crude se mesteca bine si se inghit, iar din acel moment pacientul se considera vindecat. Prajitura din tarate de grau - Se pun de seara intr-un ibric 2-3 linguri de tarate proaspate de grau si se acopera cu putina apa. Se lasa pana dimineata, cand se adauga putin lapte dulce si se fierbe cateva minute. Se indulceste cu miere de albine si se garniseste dupa inspiratie si gust, cu nuca pisata, alune, stafide, gem, fructe din dulceata, fructe crude taiate marunt etc. Dimineata, la trezire, abdomenul dvs. e plat, dar dupa micul dejun incepe sa se umfle ca drojdia? Suferiti de o sensibilitate a colonului, care reactioneaza la fermentatia naturala a alimentelor. Iata cateva sfaturi: 1. Evitati sa beti in timpul mesei (in schimb, intre mese, beti minimum 2 litri de lichide pe zi: apa plata sau ceaiuri neindulcite). 2. Mancati incet. Serviti masa totdeauna in stare de calm, mestecand bine alimentele. 3. Evitati felurile cu sos si prajelile. Felurile prea bogate in grasimi incetinesc digestia si favorizeaza fermentatia. 4. Consumati fibre - legume si fructe, cel putin 30 de grame pe zi. 5. Evitati sa mestecati chewing-gum. La fel ca bauturile gazoase, ne face sa inghitim aer si sa ne balonam. |