alimente si medicamente alunite anemie articulatii buze cancer circulatie ciuperca piciorului cosmetica dermatologie diabet digestie diverse dureri dverse exostoza febra ficat fiere friguri ginecologie greata hepatita hidroterapia infectie sub unghie, cu puroi inima intepaturi interne leac leacuri legume litiaza renala mahmureala mar medicamente hormonale naturale memorie metabolism miere mierea migrene noduli oase oboseala ochi oftalmologie orl ortopedie piele plamini plante polip prostata psihic raceala raceli si reumatism rana reteta de curatare a limfei retete energizante reumatism ricin rinichi sex sistem imunitar stomac stomatologie sughit tei ten transpiratie tuse ulcer urologie vicii
|
- Pentru prevenirea bolii: foarte eficienta este purtarea la gat, intr-o mica punguta de panza, a unui catel de usturoi, schimbat zilnic cu unul proaspat. Se confectioneaza un saculet din panza (e buna si o fata mica de perna, dar de forma alungita), care se coase la un singur capat. Prin capatul ramas liber se introduce faina de malai, apoi saculetul se coase. Se umezeste saculetul cu apa la temperatura camerei, apoi se stropeste cu spirt medicinal. De ambele capete ale saculetului se coase cate un snur sau se prind niste panglici cu ace de siguranta. Se aseaza saculetul pe zona inflamata, iar snururile se leaga deasupra capului. Peste saculet se aplica un prosop. Se pregatesc doua pahare care se aseaza pe etajera din baie: Va propun o reteta de "grog ", excelenta in prevenirea racelilor si chiar a gripelor aflate in stare incipienta: 10 g de scortisoara (coaja) + 10 g cuisoare se fierb zece minute in 250 ml apa. Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se amesteca cu zeama de la o lamaie mare sau cu zeama de la doua lamai mici, cu 3 linguri de miere de albine si cu 500 ml rom, coniac sau rachiu. Se amesteca bine si se pun intr-o sticla (nu de plastic). Iata retetele: O reteta pentru cei ce racesc usor sau sufera de bronsita ori de afectiuni pulmonare:Iintr-o sticla inchisa ermetic se pun la macerat, timp de o luna, 100 g propolis in stare solida si 250 g de alcool pur (de 90°). Se lasa la intuneric, iar din cand in cand se agita sticla. Se fierbe o lingurita de seminte de ridichi si o lingura de miere intr-o jumatate de ceasca de otet. Adaugati apa pana ce taria otetului devine suportabila si faceti gargara de mai multe ori pe zi. Semintele de ridichi contin uleiuri eterice, bogate in sulf, si actioneaza ca un antibiotic natural. Dieta cu mere Se prepara astfel: 6 linguri de zahar caramelizat (ars in craticioara) se sting cu o cana de apa. Se fierbe timp de 10 minute, impreuna cu o ceapa mica (necuratata de coaja), o nuca in coaja (spalata si sparta), o lingurita de seminte de chimen si 3 frunzulite de dafin. Dupa cele 10 minute se ia de pe foc, se tine vasul acoperit pana la racirea lichidului, care se strecoara, se baga intr-o sticla si se tine la rece. Se iau o data pe zi 5 lingurite, intre mese, pana cand siropul se termina. La terminarea lui a disparut si boala. Infectiile repetate la nivelul gatului, racelile si virozele respiratorii sunt o amenintare permanenta pentru sanatatea noastra. Daca sistemul imunitar este slabit, virusurile si bacteriile ce ne inconjoara abia asteapta sa ne atace corpul si sa ne tina pentru cateva zile la pat, cu nelipsita batista si durerile ingrozitoare de cap. Putina lume stie ca pentru mentinerea "la cote maxime" a sistemului imunitar sunt extrem de importante vitaminele si mineralele, de aceea este important sa ne "hranim" organismul cu ele. Iata cateva dintre cele mai importante ingrediente pe care trebuie sa vi le asigurati. Pentru raceala si tuse stim cu toti ca, de ani de zile, se recomandata mierea. Iata citeva remedii de plante la care este bine sa adaugati miere.- pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeti o lamiie pentru 10 minute. Strecurati sucul si apoi adaugati doua linguri de glicerina si doua de miere. - Daca apare si o inflamatie a gitului puneti doua linguri de rozmarin uscat peste care turnati jumatate de litru de apa clocotita si le lasati sa infuzeze 10 minute. Strecurati lichidul si adaugati lamiie si miere. |