BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Acasa Retete Sfaturi utile Leacuri Glume Poezii Poze Karina Link-uri

albituri
albus
aluat
arome
bijuterii
budinci
calcat
carne
carne cu miros
cartofi
ceapa
chec
chiftele
ciocolata amara
cirnati
cirpe de bucatarie
ciuperci
clatite
coaja de portocale
coji de banane
conserva pate
conserve
contra caderii parului
covor
creme de unt
culoare supa
desfundare scurgeri apa
dinti
dulceata
faina
fier de calcat
flori de zahar
friptura
friptura de pasare
frisca batuta
galuste
gelatina
glazura
gris
guturai
lacrimare ochi
lamii decojite
lamiie
lapte
margarina
matase
mere
miere
miini
mileuri
mincare
miros de frigider
molii
mucegai
muraturi
orez
ou
pandispan
par
pesmet
peste
pete
pete de mucegai
pete de vin rosu
pete pe sticla
pete rugina
piatra pe ceainic
picioare
piinea sa aiba coaja crocanta
piinea sa aiba coaja moale
placinta
praf de copt
prajire
prajituri
preparate cu albus
raceli
robineti
sos
sos de ou
sos de rosii
sticla
supe-crema
telina
ten gras
tuse
unt
vase de teflon
verdeata
vin
vitamine
zat de cafea

vin
  • Vinurile se aleg in fuctie de mincarurile servite. Nu poate fi servita o mincare sarata cu un vin dulce si nici una bogat condimentata cu un vin usor, fin.
  • Iata citeva asocieri: - cu gustari din oua, ciuperci, peste : vin alb sec; cu preparate din carne neutra (pui, porc) : vin rosu usor; vinaturile, ca si mincarurile condimentate : vin rosu tare; la desert : vin alb licoros.
  • Sampania, vinul spumos, se servesc dupa vinul licoros (de la desert), dar inainte de cafea, care -sustin gastronomii- altereaza gustul oricarui vin.
  • Nu se serveste vin - oricum ar fi- cu: un fruct acru, cu un sos cu otet, cu inghetata, cu un dulce cu ciocolata. Serviti apa rece.
  • In cursul unei mese vinurile vor fi aduse in urmatoarea ordine: vinurile albe inaintea celor rosii, iar vinul alb dulce la desert ; vinurile noi inaintea celor vechi; vinurile usoare inaintea celor tari.
  • Vinul alb trebuie servit foarte rece, dar nu inghetat; vinul rosu se serveste la temperatura camerei; vinul spumos si sampania nu trebuie servite la o temperatura mai mica de 6 °C. De aceea vor fi puse in frigider cu citeva ore inainte de a fi servite.