albituri albus aluat arome bijuterii budinci calcat carne carne cu miros cartofi ceapa chec chiftele ciocolata amara cirnati cirpe de bucatarie ciuperci clatite coaja de portocale coji de banane conserva pate conserve contra caderii parului covor creme de unt culoare supa desfundare scurgeri apa dinti dulceata faina fier de calcat flori de zahar friptura friptura de pasare frisca batuta galuste gelatina glazura gris guturai lacrimare ochi lamii decojite lamiie lapte margarina matase mere miere miini mileuri mincare miros de frigider molii mucegai muraturi orez ou pandispan par pesmet peste pete pete de mucegai pete de vin rosu pete pe sticla pete rugina piatra pe ceainic picioare piinea sa aiba coaja crocanta piinea sa aiba coaja moale placinta praf de copt prajire prajituri preparate cu albus raceli robineti sos sos de ou sos de rosii sticla supe-crema telina ten gras tuse unt vase de teflon verdeata vin vitamine zat de cafea
|
carneCarnea si cirnatii se rumenesc mai frumos pe gratar daca presari un fir de zahar. (PB 2/2001)Cind firbeti carene, pentru a accelera fierberea, adaugati si o lingura de otet sau zeama de lamiie. (PB 2/2001)Cotletele de porc vor capata un gust deosebit daca inainte de a le pune la fript, le introduci intr-un vas cu otet diluat cu apa si mirodenii. (PB 2/2001) |