albituri albus aluat arome bijuterii budinci calcat carne carne cu miros cartofi ceapa chec chiftele ciocolata amara cirnati cirpe de bucatarie ciuperci clatite coaja de portocale coji de banane conserva pate conserve contra caderii parului covor creme de unt culoare supa desfundare scurgeri apa dinti dulceata faina fier de calcat flori de zahar friptura friptura de pasare frisca batuta galuste gelatina glazura gris guturai lacrimare ochi lamii decojite lamiie lapte margarina matase mere miere miini mileuri mincare miros de frigider molii mucegai muraturi orez ou pandispan par pesmet peste pete pete de mucegai pete de vin rosu pete pe sticla pete rugina piatra pe ceainic picioare piinea sa aiba coaja crocanta piinea sa aiba coaja moale placinta praf de copt prajire prajituri preparate cu albus raceli robineti sos sos de ou sos de rosii sticla supe-crema telina ten gras tuse unt vase de teflon verdeata vin vitamine zat de cafea
|
sosSosul se pregateste cu putin timp inainte de a fi servit, pentru a-si pastra gustul si culoareaSe imbunatateste gustul daca se adauga unt proaspat (cind e cazul) in momentul in care este servitse amesteca bine, daca se adauga supa ca sa nu se formeze cocoloaseVinul se adauga numai cind se ia vasul de pe focSmintina se adauga in sos cind acesta este preparat. Nu se pune niciodata in momentul cind sosul fierbe in clocot. Se incalzeste pe baia de aburi. |