albituri albus aluat arome bijuterii budinci calcat carne carne cu miros cartofi ceapa chec chiftele ciocolata amara cirnati cirpe de bucatarie ciuperci clatite coaja de portocale coji de banane conserva pate conserve contra caderii parului covor creme de unt culoare supa desfundare scurgeri apa dinti dulceata faina fier de calcat flori de zahar friptura friptura de pasare frisca batuta galuste gelatina glazura gris guturai lacrimare ochi lamii decojite lamiie lapte margarina matase mere miere miini mileuri mincare miros de frigider molii mucegai muraturi orez ou pandispan par pesmet peste pete pete de mucegai pete de vin rosu pete pe sticla pete rugina piatra pe ceainic picioare piinea sa aiba coaja crocanta piinea sa aiba coaja moale placinta praf de copt prajire prajituri preparate cu albus raceli robineti sos sos de ou sos de rosii sticla supe-crema telina ten gras tuse unt vase de teflon verdeata vin vitamine zat de cafea
|
aluatDaca aluaturile framintate nu cresc rapid, de vina este faina. Daca se formeaza mici bulgari ce se desfac indata ce deschizi pumnul, faina este de calitate superioara. In plus aceasta trebuie sa fie moale, delicata si fina, sa aiba miros placut.Aluatul cu drojdie ramine proaspat cca. 1 saptamina daca este framintat cu o lingura de brinza de vaci.Aluaturile de orice fel sunt mai pufoase daca le punem la rece cel putin 1 ora) (PB 5/2001) |