albituri albus aluat arome bijuterii budinci calcat carne carne cu miros cartofi ceapa chec chiftele ciocolata amara cirnati cirpe de bucatarie ciuperci clatite coaja de portocale coji de banane conserva pate conserve contra caderii parului covor creme de unt culoare supa desfundare scurgeri apa dinti dulceata faina fier de calcat flori de zahar friptura friptura de pasare frisca batuta galuste gelatina glazura gris guturai lacrimare ochi lamii decojite lamiie lapte margarina matase mere miere miini mileuri mincare miros de frigider molii mucegai muraturi orez ou pandispan par pesmet peste pete pete de mucegai pete de vin rosu pete pe sticla pete rugina piatra pe ceainic picioare piinea sa aiba coaja crocanta piinea sa aiba coaja moale placinta praf de copt prajire prajituri preparate cu albus raceli robineti sos sos de ou sos de rosii sticla supe-crema telina ten gras tuse unt vase de teflon verdeata vin vitamine zat de cafea
|
calcatDaca pirlesti la calcat o rufa alba fierbi praf de creta impreuna cu un paharel de otet, adaugi o bucata de sapun ras si zeama de la doua cepe rase. Pasta obtinuta o intinzi peste partea pirlita, care se albeste daca firele nu au fost complet arse. (PI 4/2002)Daca pirlesc rufe colorate sterg locul cu apa, presar sare si intind rufa la soare. Repet operatia pina ce galbeneala dispare, limpezesc rufa si o pun din nou la uscat. (PI 4/2002)Freaca locul pirlit pe tesatura cu ceapa taiata, apoi inmoaie rufa in apa rece. (PI 4/2002) |